Kort nieuws

Wie wint de

Gezonde Traktatie-cup?

Tijdens de Week van de Gezonde Traktatie, van 23-27 september, konden alle kinderen in Nieuw-Lekkerland meedoen aan de wedstrijd om de Gezonde Traktatie-cup. Wie de meest leuke, originele en gezonde traktatie bedacht, maakte niet alleen kans op de cup, maar ook op een feestelijk uitje met de hele klas.

De jury, waaronder naast een diëtist en beweegcoach ook wethouder Lizanne Lanser, heeft maar liefst 30 inzendingen beoordeeld, van drie verschillende scholen in Nieuw-Lekkerland.

De winnende traktatie, De Dolfijn, kwam van een leerling uit groep 3-4 van basisschool De Schakel. Reactie van de jury: “Een vrolijke, kleurrijke en verse traktatie die uitnodigt om op te eten” en “Er is zowel groente als fruit gebruikt. Deze traktatie is ook makkelijk aan te passen met seizoensfruit.”

Tijdens de Week van de Gezonde Traktatie ontvingen scholen, kinderopvang en consultatiebureau bovendien op feestelijke wijze een ‘traktatiebord’. Met de borden, die op centrale plekken hangen, worden ouders en kinderen geïnspireerd tot het uitdelen van lekkere en gezonde traktaties. Er hangen voorbeelden op van leuke, gezonde traktaties en ouders kunnen er zelf hun traktatierecept delen.

De Week van de Gezonde Traktatie is georganiseerd vanuit het project Gezond Nieuw-Lekkerland.