kort nieuws

Ruim 500 bezoekers

op de Van Kinderwens tot Kleuter Beurs

Op de Van Kinderwens tot Kleuter Beurs van zaterdag 20 oktober jl. genoten ruim 500 grote en kleine bezoekers van informatie, workshops, kinderactiviteiten en lekker eten. De GGD ZHZ gaf voor het eerst op deze manier vorm aan voorlichting voor (aanstaande) ouders in de regio.

De Van Kinderwens tot Kleuter Beurs werd georganiseerd omdat (aanstaande) ouders in de Hoeksche Waard aangaven behoefte te hebben aan betere informatie over ‘gezond en veilig opgroeien’. Meer dan 80 organisaties deden mee, van kinderopvang en verloskundigenbureau tot kraamcadeauwinkel en kinder-EHBO. Bezoekers konden zich breed informeren over zwanger worden, zwanger zijn en opgroeien.

Bezoekers gaven de beurs gemiddeld een ruime 8 en waren blij met het diverse aanbod. Een aantal reacties van deelnemers: ‘Goede informatie’, ‘Verrassend leuk’, ‘Veel aanbod’. En van een deelnemende organisatie: ‘Een mooie kans om de samenwerking aan te halen’. Projectleider Judith Bouwmeester: ” Vooraf hebben we er via verschillende kanalen bekendheid aan gegeven, dat heeft goed gewerkt. Alle standhouders hebben hun aanbod goed gepresenteerd. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Die nemen we mee in de evaluatie.”

Meer weten?

Neem dan contact op met adviseur publieke gezondheid Judith Bouwmeester