Kort nieuws

Ook op je 94e

Samen Bewegen

Voor minder vitale ouderen organiseert de GGD ZHZ samen met wijkverpleegkundigen, huisartsen, fysio- en oefentherapeuten op verschillende plekken in de Hoeksche Waard ‘Samen Bewegen’. In kleine groepen werken de deelnemers aan hun fysieke en mentale conditie. Ruim veertig inwoners doen mee aan recent gestarte trajecten van Samen Bewegen in Mijnsheerenland en in Oud-Beijerland. De jongste deelnemer is 72 jaar, de oudste 94.

Samen Bewegen is zo’n twee jaar geleden begonnen in Numansdorp. Het is een integrale aanpak waar verschillende zorg- en welzijnsprofessionals bij betrokken zijn. Het traject bestaat uit een startbijeenkomst waarin potentiële deelnemers worden geënthousiasmeerd, gevolgd door 10 beweegtrainingen.

Bijzonder aan Samen Bewegen is dat gedurende het traject ook wordt gekeken naar een passend vervolg voor de individuele deelnemer. Uit onderzoek onder de deelnemers blijkt dat zij zich – nadat ze hebben meegedaan – zekerder voelen in bewegen, daardoor minder kans lopen om te vallen en dat zij ondanks hun hoge leeftijd nieuwe contacten opbouwen.

Meer weten? Stuur een mail naar adviseur Judith Bouwmeester.