Kort nieuws

Gezonde beloning

na avondvierdaagse

De afgelopen periode konden kinderen op verschillende plekken in de regio weer meedoen aan de avondvierdaagse. Een jaarlijks evenement waarbij bewegen en plezier hand in hand gaan. Het sportieve karakter van de avondvierdaagse staat onder druk, omdat deelnemende kinderen op de slotdag vaak enorme hoeveelheden snoep krijgen uitgereikt. De GGD vestigt aandacht op een alternatieve beloning.

Fruitige mascottes

In Sliedrecht deelden de Fun Fruity’s, de fruitige mascottes van de GGD, appeltjes uit aan de 1000 jonge lopertjes en hun ouders. Ondertussen konden ouders bij de medewerkers van de GGD terecht voor advies over leuke alternatieve beloningen voor de sportieve prestatie van hun kinderen. Projectleider Michelle Stoel: “Natuurlijk verdienen kinderen na zo’n prestatie een beloning, maar we zijn doorgeslagen met de enorme hoeveelheden snoep. Er zijn legio alternatieven, je kunt naast minder snoep bijvoorbeeld ook denken aan een spinner, bal, springtouw, (strip)boek, mobiel tegoed, plaktattoos of een vlieger.”

Zuid-Holland Zuid op gezond gewicht

De bewustwordingsactie rond de avondvierdaagse vond dit jaar voor de zevende keer plaats in de regio Zuid-Holland Zuid en maakt onderdeel uit van het Gemeentelijk Gezondheidsprogramma in de Drechtsteden. Een van de speerpunten van dit programma is Jongeren Op Gezond Gewicht.