kort nieuws

Stoptober 2017: 57.255

stoppers

Stoptober 2017 zit erop, met in totaal 57.255 stoppers. In oktober was er landelijk weer veel aandacht voor deze campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. Ook in Zuid-Holland Zuid is Stoptober op verschillende manieren onder de aandacht gebracht.

De GGD stond op 21 september jl. met de Stoptobercamper op het Leerpark in Dordrecht, samen met het Da Vinci College en het sportbedrijf Dordrecht. Voorbijgangers werden aangemoedigd te stoppen of een roker in hun omgeving te attenderen op Stoptober. Rondom de camper waren er sportactiviteiten en voorbijgangers konden meedoen aan een fittest. Daarnaast hebben onder andere alle gemeenten in de regio materiaal ontvangen om bekendheid te geven aan Stoptober.

Media-aandacht

Er was veel media-aandacht in de regio. AD-columnist Kees Thies stopte na een leven lang roken met succes, en deelde dat in een blog met zijn lezers.

Steun en tips

Het succes van Stoptober zit in de dagelijkse steun van rokers en niet-rokers. Stoppers kunnen zich inschrijven op Stoptober.nl en de Stoptober app downloaden. Ze ontvangen dagelijks positieve berichten en tips om het vol te houden. Via social media als Facebook, Twitter en Instagram houden ze contact met medestoppers. Nieuw dit jaar was de livestream vanuit het STOP-huis.

De Stoptobercampagne sluit aan op de inspanningen van de GGD voor een ‘Rookvrije Generatie’, rookvrije schoolterreinen en de rookvrije sportclub. Want: zien roken, doet roken. Meer weten? Neem dan contact op met adviseur publieke gezondheid Marjola Engel