kort nieuws

Ontroerende verhalen

over dementie

Ontmoetingsplek het Odensehuis Hoeksche Waard in Oud-Beijerland biedt een plek aan mensen die zelf of indirect te maken hebben met de gevolgen van dementie. Met de onlangs verschenen verhalenbundel ‘Een twinkeling in de ogen’ wil het Odensehuis overbrengen wat dementie is en wat het betekent voor mensen en hun omgeving. Judith Bouwmeester van de GGD mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Adviseur publieke gezondheid Judith Bouwmeester is voorzitter van de Werkgroep Beeldvorming van het project Samen Dementievriendelijk Hoeksche Waard. Ze draagt het Odensehuis een warm hart toe. “Het is mijn taak om mensen, organisaties en initiatieven te verbinden. Dementie vraagt om inlevingsvermogen en dat proberen wij te bevorderen. Het is belangrijk om met elkaar over dementie te praten en mensen die deze ziekte hebben zo lang mogelijk een volwaardige plek in de samenleving te bieden. Het Odensehuis vormt hierin een pareltje.”

Op woensdag 25 oktober mocht Judith het eerste exemplaar van ‘Een twinkeling in de ogen’ in ontvangst nemen. Jan Bouma, initiatiefnemer van Het Odensehuis, over de bundel: “De persoonlijke en indringende verhalen van bezoekers, mantelzorgers, vrijwilligers en professionele hulpverleners leveren een samenhangend beeld op van deze, inmiddels als volksziekte nummer één gekenmerkte, ziekte.” De verhalen verschenen eerder als serie in huis-aan-huis krant Het Kompas.