kort nieuws

Islamitische school Ikra

mag zich gezonde basisschool noemen

Ikra in Dordrecht werkte er de afgelopen tijd hard aan om het themaceritficaat ‘voeding’ te verdienen en mag zich sinds vrijdag 29 september jl. ‘gezonde school’ noemen. Ikra is een van de twaalf scholen in Dordrecht-West die meedoet aan het programma Doe ff Gezond en de eerste van hen die het themacertificaat behaalt.

De school besteedt nu veel aandacht aan een gezonde leefstijl. Samen met de ouders zorgt de school voor gezond eten en drinken tijdens de ochtendpauze en de lunch. Op vrijdag, vaste traktatiedag, stimuleert de school nu de gezondere opties. Ook het offerfeest besloot de school eens heel anders aan te pakken. Leerkracht Namia Gnaoui: “We hebben volkoren broodjes hamburger gemaakt, met mager rundergehakt dat we zonder vet hebben bereid in de oven. Verder stonden er in elke klas taps, gevuld met water, stukjes citroen en muntblaadjes. De kinderen vonden het geweldig om zelf water te mogen tappen.” Binnenkort geeft een diëtist de ‘rethink your drink’-workshop, om water drinken nog verder te stimuleren. Ook voor de ouders worden verschillende activiteiten georganiseerd.

Vignet

Op vrijdag 29 september werd op een feestelijke manier het vignet Gezonde School onthuld, vooraf gegaan door een gezonde quiz, gezamenlijke dans op het schoolplein en allerlei activiteiten in de klas.

Gezond voedingsbeleid

Ikra is een grote islamitische basisschool van ca. 400 kinderen met een regionale functie. Met ondersteuning van de GGD wist de zeer gemotiveerde school onder andere een gezond voedingsbeleid in te voeren. Ouders spelen hierbij een grote rol, naast directie en onderwijzend personeel. Ikra is een van de scholen in het programma Doe ff Gezond van de Dienst Gezondheid & Jeugd.

Meer weten over gezonde school?

Neem dan contact op met adviseur publieke gezondheid Marjola Engel