Kort nieuws

GGD Reist Mee app

Review

De technologische mogelijkheden om aan je gezondheid te werken nemen toe. De GGD AppStore staat vol met apps die je helpen gezond te blijven.

De GGD Reist Mee app is een goed voorbeeld. Ga je naar het buitenland? In één oogopslag zie je wat je nodig hebt om gezond naar het land van jouw bestemming te reizen en gezond weer terug te komen. Het reizigersspreekuur van de GGD gebruikt de app nu standaard tijdens het consult.

Verpleegkundige Marijke Roos van reizigerszorg vindt het handig. “We vragen cliënten die op consult komen de app direct op hun mobiel te downloaden. We lopen er samen doorheen. De belangrijke onderwerpen voor hun reis vinken we aan en worden opgeslagen onder ‘mijn reis’. Die kan de reiziger dus op ieder moment raadplegen, ook offline. Zoals de aanbevolen en optionele vaccinaties, de gezondheidsrisico’s, tips over eten en drinken, gezondheidsartikelen die daar handig zijn en wat te doen bij ziekte.”

Alle info bij je

Geen folders meer mee dus? Marijke: “Folders bleven hier vaak liggen of raak je op reis kwijt. De app heb je altijd bij je. Er zit trouwens ook een mogelijkheid in om contact op te nemen met de GGD per telefoon, mail of via social media, als je met vragen zit.”