kort nieuws

Een week lang aandacht

voor gezonde leefstijl

Wie zich fit voelt, kan thuis en op school lekker meedoen. Daarom stond basisschool De Tuimelaar van 12 t/m 16 maart, in het teken van lekker en gezond eten en bewegen. Want hoe vroeger je een gezonde leefstijl aanleert, hoe beter. De themaweek werd mogelijk gemaakt vanuit het project Gezond Nieuw-Lekkerland.

Tijdens de themaweek stonden er voor groep 1 t/m 8 van de Tuimelaar iedere dag speciale activiteiten op het programma. Adviseur publieke gezondheid Neelke Krijgsman van de GGD, betrokken bij Gezond Nieuw-Lekkerland en trekker van de themaweek: “De week werd geopend met een sponsorloop, afgetrapt door wethouder Paul Verschoor. De kinderen gingen vervolgens elke dag op hun eigen niveau aan de slag met gezondheid. Zoals met de suikerklontjeschallenge. Pauzehappen en -drankjes die rijk zijn aan suiker lieten de kinderen tijdens de themaweek thuis. Van de ‘uitgespaarde’ suikerklontjes bouwden ze een toren die iedere dag hoger werd. En met ‘Groen doet goed’ zijn ze lekker buiten gaan bewegen. Ook stond er een ontdekkingstocht bij supermarkt en groenteboer op het programma, net als dagelijkse smartbreaks, smaaklessen en sportclinics.”

Gezond Nieuw-Lekkerland

Gezond Nieuw-Lekkerland is een project van de GGD en de gemeente Molenwaard. Samen met peuterspeelzaal, kinderdagverblijf,  sportverenigingen, scholen, Jeugdgezondheidszorg en sportconsulenten worden verschillende activiteiten georganiseerd om kinderen en ouders in Nieuw-Lekkerland enthousiast te maken voor gezond eten en bewegen.

Meer weten over Gezond Nieuw-Lekkerland?

Neem dan contact op met projectleider Carola Schrijvers